Ağızda ve dişlerimizde oluşan plak, diş taşı, sigara lekeleri gibi istenmeyen tüm artıkların ultrasonic ve özel aletlerle temizlenme işlemine detertraj denir.

Bu islem 6 ayda bir düzenli olarak doğru bir şekilde yapıldığında hiç bir zararı yoktur. Aksi halde yapılmadığında diş eti problemleri ve diş çürükleri için gerekli zemin hazırlanmış olur.

Ağız kokusunun bir çok nedeni vardır; Diş çürükleri ve diş iltihapları gibi durumlarda, mide problemi kaynaklı ve üst solunum yolu problemleri gibi kaynakları bulunmaktadır.

Dişten kaynaklı nedenlerde; yani çürük dişlerin tedavi edilmesi, iltihaplı dişlerin ortadan kalkması veya tedavi edilmesi ve diş temizliği için hastanın motive edilmesi durumlarında ağız kokusu önlenebilir.

Bu durumların ardından devam eden kötü ağız kokusu var ise, iç hastalarıkları uzmanına hastamız yönlendirilerek sistemik açıdan nedenler saptanabilir.

Sigara tüm vücuda olduğu gibi diş ve diş eti dokularınada zararlıdır. Diş eti iltihaplarının şiddetlenmesi, diş tedavileri sonrasında iyileşme sürecinin aksamasının ve dişte, dilde renkleşme yapma gibi olumsuz etkileri vardır.

Diş hekimi fobisi olan, yutkunma ve bulantı sorunu olan, iğne korkusu olan ve zihinsel ve fiziksel engeli olan hastalarımızın genel anestezi altında tedavilerini Ege Sümer ADSM’de gerçekleştiriyoruz.

Ağız içi ve radyolojik muayene sonucunda, yeterli kemik seviyesi var ise herkese implant yapılabilir. Vücudun kabul etmemesi implantın düşmesi gibi durumlar ancak sistemik ciddi bir hastalık durumu varsa ya da operasyon sonrası hastanın uyması gereken hususlara uymaması durumunda oluşabilir.

İmplant operasyonu küçük çapta bir kemik cerrahisidir, bu nedenle operasyon sonrası hafif bir ağrı olabilir. Operasyonun hemen sonrasında alınan ilaçlarla bu ağrıyı sıfıra indirmek mümkündür. Ertesi gün normal yaşantınıza devam edebilirsiniz.

Ameliyat sırasında hiç ağrı hissetmezsiniz. Lokal anestezi ile implant yapılacak bölge kısa sureli olarak uyuşturulur, bu açıdan herhangi bir dolgu yada diş çekimi işleminden farkı yoktur.

İmplantlarınızın yapıldığı günün akşamı dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

Alt çenede 2 ay , üst çenede 3 ay sureli bir bekleme yapılması gerekir. Bu sürelerin ardından dişleriniz takılabilir.

İmplantlar titanyumdan yapılmaktadır ve titanium vücut dokularıyla en iyi uyum sağlayan materyaldır. Doğru cerrahi teknikle yerleştirelen implanların vücuda hiç bir zararlı etkisi bulunmamaktadır.

Bu süre kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir, esas olan kemik gelişiminin sonlanmış olmasıdır. Bu da 18-21 yaş arasında olmaktadır.

Diş beyazlatma hekim tarafından uygulandığı ve kontrollerinin doğru yapıldığı taktirde diş üzerinde kalıcı hiç bir zararı yoktur.

Diş üzerinde 2-3 tonluk bir renk açılması olur ve bu esnada kısa süreli bir hassasiyet olması muhtemeldir, 24 saat içerisinde eski haline döner, kalıcı olarak bir zararı ya da yan etkisi bulunmaz.

Her dolgunun belli bir klinik ömrü vardır, bu ömür hastadan hastaya ağız hijyenine bağlı olarak farklılık göstermektedir. Eğer amalgam dolgudan estetik dışında bir şikayetiniz yoksa ( ağrı, sızlama, kırık, çatlak ) değiştirilmesine gerek yoktur. Estetik açıdan dişle ile aynı renkte olmadığını ve gülümsemenizde size rahatsız ediyorsa beyaz kompozit dolguyla değişimi yapılabilir.

Ön bölgede oluşan lekeler sigara, çay, kahve lekesi yani yüzeysel lekeler ise rutin temizliği yapılıp şikayetinizi çözümleyebiliriz. Şayet lekeler dişin içinde oluşan ve temizlikle çözüm alamadığımız durumlarda diş yüzeyi aşındırlarak tırnak porselen ( laminate ) porselen ile istenilen renk ve şekilde estetiğe ulaşmak mümkündür.

Lekeler haricinde pozisyon ve çapraşıklıktan da rahatsızsanız ve ortodontik tedavi ( tel tedavisi ) görmek istemiyorsanız, Laminate, zirkonyum yada cam porselen gibi estetik açıdan çok iyi sonuçlar alabileceğimiz tedaviler mevcuttur.

Dişlerin arasındaki ( diastema ) boşlukların kapanması için mevcut dişlerin aşındırılıp laboratuvarda bilgiyar destekli porselen kaplamalar yada cam porselerle çok doğal ve istenilen estetik yakalabilir.

Porselen yada zirkonya destekli porselen kaplamaların dış yüzeyi cilalı oldugu için zamanla renkleşme gibi durum söz konusu değildir.

Kök kanal tedavisi, dişin en iç tabakası olan pulpa (sinir damar paketi) tabakasının travma enfeksiyon çürük gibi nedenlerle zarar görmesi sebebiyle uygulanır. Hastalar çoğu zaman şiddetli ağrı ile diş doktorlarına başvururlar.

Hastaların kliniklere bir çok defa gelmek zorunda kaldıkları kanal tedavisi seansları günümüzde görüntüleme, rotary (döner alet) sistemler, ultrasonikler ve lazerlerdeki gelişmeler sayesinde birkaç özel vaka dışında tek seansta bitirilebilmektedir.

Kök kanal tedavisi ağrılı bir tedavi değildir. Kullanılan lokal anestezikler sayesinde hastalarımızın tedavileri ağrısız ve konforlu bir şekilde sonlandırılır.

Konusunda uzman (endodontist) hekimlerin yaptığı kök kanal tedavilerinde başarı oranı günümüzde %98 civarındadır. Bu sayede kök kanal tedavisi uygulanan dişler ömür boyu fonksiyon görebilmektedir.

Acil olarak ağrınız ve şikayetiniz olduğunda kliniğimize randevusuz bir şekilde gelebilirsiniz.

SGK’nın özel diş muayeneleri ve polinikleriyle anlaşması yoktur. Kliniğimizin bazı özel sigorta kuruluşlarıyla anlaşması bulunmaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: 03.11.2024