Aşağıdaki numaralarımızdan bize ulaşabilir, hizmetlerimiz hakkında bilgi alabilir ve randevu oluşturabilirsiniz.
Kliniğimizde implant tedavisinden zirkonyum kaplamaya kadar birçok hizmetimiz mevcut.
Hepsi birbirinden değerli ve alanında uzman hekim kadromuza göz atabilirsiniz.
Hafta İçi | 08:30 - 18:00 |
Cumartesi | 08:30 - 18:00 |
PEDODONTİ (ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİ)
0 yaş ile 14 yaş arası çocukların süt dişleri ile daimi dişlerinin sağlıklı gelişimini ve korunmasını sağlayan diş hekimliği bölümüdür. Bu bölümün uzman hekimi Pedodontist’tir.
Pedodonti bölümü neleri kapsar?
Pedodonti uygulamaları nelerdir?
Fluorid uygulaması nedir?
Profesyonel “yüzeyel fluorid” tatbiki sadece diş hekimleri tarafından uygulanılabilen bir yöntemidir.Yüzeyel fluorid uygulaması özellikle dişleri çürümeye meyilli çocuklarda uygulanır. Bu sayede yeterli miktarda fluorid dişler üzerine depolanır ve dişlerin yapısı güçlendirilerek çürüğe karşı dirençli olur. Yüzeyel fluorid uygulamasının 6 ayda bir yapılması etkiliğini arttırmaktadır.
Ağızdaki mikroplar ya da yiyecek artıkları dişlerin en çok bu girintili bölgelerinde yerleştiği için, fissürlerin kaplanmasıyla mikropların ve yiyeceklerin birikmesi ve tutunması engellenir ve çürük oluşumu önlenir.
Yer tutucu nedir?
Erken kaybedilmiş olan süt dişlerinin yerlerini korumak amacıyla ile uygulanan sabit ya da hareketli apareylere “yer tutucu” denilmektedir. Süt dişlerinde herhangi bir nedenden dolayı kayıp meydana gelir ise; 6 hafta içinde diğer dişler bu boşluğa doğru kaymaya ve çekilmiş olan süt dişlerinin yerini kaplamaya başlarlar.
Bu durum altta sürecek olan daimi dişin ideal yerinden sürmesine engel olur. Bu durum dişlerde çarpıklığa ve erken yaşta ortodontik problemlere sebep olabilmektedir. Yer tutucular plastik yada metalden kişiye özel olarak yapılır. Erken kaybedilen süt dişi sayısına ve bölgesine göre hareketli ya da sabit olarak yapılabilmektedir.
Bebekler ortalama 6 aylıkken ilk dişlerini çıkarırlar. Dişler çıkmadan önce bebeğin salyasında artış, diş etlerinde tümsekleşme ve kaşınma, huzursuzluk, uykusuzluk, ateş ve ishal gözlenebilir.Bebeğin kaşıntısını rahatlatmak için kalın kesilmiş, havuç, salatalık gibi soğutulmuş sebzeler, yine buzdolabında soğutulmuş diş kaşıyıcıları bebeğe verilebilir.
Beslenmelerden sonra ve uyutmadan önce bebeğin ağız içi gazlı bezle silinmeli, dişleri yumuşak kıllı bir fırça yardımıyla diş macunu kullanılmadan hafifçe fırçalanmalıdır. Yalancı emzik kesinlikle şekere, bala vb. batırılmamalıdır. Gece son beslenmede biberonla verilen mamaya ve süte şeker eklenmemelidir.